Derbiji na Otoci i Mostaru, Sloboda gostuje na Grbavici

Nastavlja se mrtva trka za titulu

Derbiji na Otoci i Mostaru, Sloboda gostuje na Grbavici

Pred nama je 23. kolo nikad uzbudljivije BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas je na rasporedu osam susreta, a nekoliko je zaista zanimljivih. Gledajući tradiciju, derbi kola će se igrati na Grbavici gdje se sastaju Željezničar i Sloboda, mada tabela govori da su najzanimljiviji susreti onaj na Otoci između Olimpica i Sarajeva, te meč u Mostaru gdje se sastaju Zrinjski i Borac.

Sarajevo će u duelu sa Olimpicom sa klupe ponovo predvoditi povratnik Dženan Uščuplić, koji je jučer preuzeo tim nakon završetka saradnje sa Mehom Kodrom. Bordo tim je od prvog mjesta udajen dva boda, dok je Olimpic i dalje u borbi za pozicije koje vode u Evropu, stoga nema sumnje da nas na Otoci čeka zanimljiv susret.

Sarajevu je, nakon kiksa protiv Čelika, danas jedini cilj pobjeda, jer u protivnom postoji velika šansa da se neki od rivala bodovno odvoji na vrhu. Navijači Sarajeva će danas dati veliku podršku svom klubu, a optimizma u bordo taboru ne manjka.

Zrinjski na svom terenu dočekuje Borac, što znači da će se trener Plemića Vinko Marinović susresti sa svojim dojučerašnjim igračima koje je trenirao u Banjoj Luci. Zrinjski je na diobi prvog mjesta sa Širokim Brijegom, dok Borac šansu za izlazak u Evropu vidi kroz Kup. Iako su poprilično udaljeni od vrha, Borac se sigurno neće lako predati u Mostaru, a sa Gradskog stadiona su poručili da će im susret sa doskorašnjim trenerom biti poseban motiv.

Na Grbavici se, uz direktan prijenos na državnoj televiziji, sastaju Željezničar i Sloboda. Obje ekipe igraju polusezonu za pamćenje, što se posebno odnosi na Plave koje do sada niko nije uspio pobijediti. Sloboda u Sarajevo stiže sa mnogo optimizma, a najviše se uzdaju u Zajka Zebu koji je nekada bio ljubimac publike na Grbavici. Domaćim je pobjeda jasan imperativ, dok bi se gosti svakako zadovoljili i sa jednim bodom, iako im nije strano odnijeti i sva tri sa ovog vrućeg gostovanja. Željezničar je favorit, ali tu ulogu će izabranici Milomira Odovića morati opravdati na terenu.

Pomalo posrnuli Široki Brijeg i dalje zauzima prvo mjesto, ali se čini da mu ono polako izmiče iz ruku. Tim sa Pecare se nalazi u nezapamćenoj krizi s efikasnošću, jer već četri uzastopne utakmice u svim takmičenjima nije uspio postići gol. Večeras im u goste stiže Mladost iz Velike Obarske, što će biti prilika da se Širokobriježani ponovo raspucaju i da Blaž Slišković svoj debi na klupi proslavi pobjedom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od ostalih utakmica, zanimljivo će biti u Bijeljini gdje domaći Radnik dočekuje Zvijezdu, kojoj je ovo vjerovatno posljednja šansa da uhvati priključak za ekipama koje su bodovno ispred njih. Slavija u Istočnom Sarajevu dočekuje Velež, dok se u Zenici sastaju lokalni rivali Čelik i Travnik. Zanimljivo bi trebalo biti i u Vitezu, gdje istoimeni domaći tim protiv Drine vreba tri boda za konačan prekid serije od šest uzastopnih poraza.

Sve utakmice današnjeg programa su na rasporedu od 16:30, osim duela u Mostaru (18:00) i Širokom Brijegu (19:30).

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.