Željin promašaj ponovo mijenja klub

Hervas napustio Mirandes

Željin promašaj ponovo mijenja klub

M. Šljivak

Ljubitelji fudbala u BiH, naročito navijači FK Željezničara, dobro se sjećaju španskog fudbalera Javiera Hervasa.

Ovaj 28-godišnji veznjak je u ljeto 2016. godine na Grbavicu došao kao veliko pojačanje, ali je dres Plavih nosio samo 20-ak dana.

Zbog supruge, kojoj se nije svidio život u Sarajevu, odlučio je da se vrati u Španiju, te je potpisao ugovor s drugoligašem Mirandesom.

Ipak, nakon samo godinu dana, Hervas je napustio ovaj klub. On će sreću ponovo potražiti negdje drugo i odnedavno je slobodan igrač.

Hervas je protekle sezone nastupio 19 puta za Mirandes. Većinom je šansu za igru dobijao s klupe, a starter je bio u pet utakmica.

Tokom karijere španski veznjak je igrao za Cordobu, Sevillu, Hercules, Sabadell i Brisbane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi