Trener Petrović ne vjeruje svom bivšem timu: "Skočit ću sa zgrade, ubit ću se ako se desi čudo"
Foto - EPA

Željko Petrović dobio otkaz na klupi Iraka

Trener Petrović ne vjeruje svom bivšem timu: "Skočit ću sa zgrade, ubit ću se ako se desi čudo"

M. Šljivak

Poznati crnogorski stručnjak Željko Petrović (56) spreman je da skoči sa zgrade ako se reprezentacija Iraka plasira na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Petrović je preuzeo ulogu selektora od čuvenog Dicka Advocaata u novembru prošle godine. Odradio je šest utakmica i dobio je samo jednu, a ova selekcija je s jako malim šansama da ostvari plasman u baraž azijskih kvalifikacija.

Ovaj 56-godišnjak spreman je skočiti sa zgrade ako se desi čudo i ako njegova nekadašnja selekcija uspije otići u Katar.

"Nemoguće je, nemoguće. Skočio bih sa zgrade nacionalne banke i ubio se ako bismo se plasirali na Svjetsko prvenstvo", rekao je Petrović i dodao je:

"Zaista se nadam da će se to desiti, ali meni to djeluje nemoguće".

"Ovdje sam ostao jer volim ovaj narod. Želio sam da mladi igrači dobiju šansu. Odbio sam mnogo jače ponude, jer mi nije do novca. Spremio sam tim za Ahmeda Salaha i ako u Savezu budu pameti, ostavit će ga na mjestu selektora".

Za neuspjeh Petrović krivi loš kvalitet igrača.

"Nema igrača izvan naše lige koji imaju kvalitet. 80 posto igrača iz iračke lige su bolji od onih koji igraju vani. Međutim, još uvijek su mladi i nisu spremni igrati protiv Irana ili Koreje", istakao je Petrović.

Željko Petrović iza sebe ima bogatu trenersku karijeru. Radio je kao pomoćnik brojnim poznatim imenima, a kao samostalan trener vodio je Boavistu, Urawu, Al Shaab, Den Haag...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi