Zeljković: Moramo da zbijemo redove i damo maksimum kako bismo opstali u Premijer ligi
Zeljković će svojim iskustvom pokušati pomoći Čeliku da izbori opstanak u Premijer ligi

Defanzivac Čelika za SportSport.ba

Zeljković: Moramo da zbijemo redove i damo maksimum kako bismo opstali u Premijer ligi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon poraza od Zrinjskog u nedjelju će ponovo biti domaćini, ovaj put će dočekati veoma dobru ekipu Radnika iz Bijeljine.

Kako trenutno stvari stoje, Zeničani će i naredni duel biti lišeni usluga sedam stranih igrača, što će svakako biti veliki hendikep za stručni štab. Ipak, crno-crveni će protiv Radnika bez obzira na sastav, morati da ostvare pozitivan rezultat, ako žele da budu blizu Slobode i Mladosti, koji su najozbiljniji konkurenti za opstanak.

Jedan od iskusnih igrača Čelika je i 32-godišnji Mladen Zeljković, koji je protiv Zrinjskog debitovao u dresu Čelika.

Pred naredni duel za SportSport.ba govorio je o dolasku u Zenicu, problemima s igračkim kadrom i očekivanjima pred meč s Radnikom.

"U nedjelju dočekujemo Radnik, kojeg veoma dobro poznajem. U tom klubu sam proveo lijepe trenutke u svojoj karijeri i svakako da to nikada neću zaboraviti. Oni će u Zenicu sigurno doći igrati malo zatvoreniju varijantu, jer nisu pod imperativom pobjede kao mi. Imaju sjajnu ekipu, dobru odbranu, te napad predvođen Đurićem, brzonogim Pecom i snažnim Karićem. Malo im šansi treba za gol, dobro su pripremljeni, a na klupi je ponovo Slavko Petrović" ističe Zeljković.

Bez obzira na kvalitete protivnika, Čelik mora igrati na pobjedu

"Mislim da će biti neizvjesna utakmica, idemo naravno na pobjedu, ali trebamo biti oprezni. Ne smijemo mnogo griješiti jer će gosti to znati iskoristiti. Malo nas remete ova dešavanja u klubu oko nastupa stranih igrača, zaista je tu dosta dobrih igrača koji bi nam donijeli dodatni kvalitet. Ipak ko god nastupi morat će dati i više od maksimuma, ako želimo da pobijedimo kvalitetnog protivnika", kaže defanzivac Zeničana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kratko je u Zenici, ali svjestan je da je to jedna fudbalska sredina s velikom tradicijom

"Znamo svi šta je Čelik u našem nogometu, Zenica je fudbalski grad, ali situacija trenutno kada je u pitanju tabela nije dobra po nas. Na nama je da suzbijemo redove i damo svoj maksimum kako bismo došli do cilja, a to je opstanak u Premijer ligi", kazao je za SportSport.ba Mladen Zeljković, pojačanje Zeničana u zimskom prelaznom roku.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Icardi9
Cuj njega, on se protiv Zrinjskog nije ni oznojio
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi