Zeljković: Od početka se vidjelo da je sudija došao da nas ošteti
Nezadovoljstvo u Borcu zbog sudijskih odluka. Foto: borac-sport.com

Čelnik Borca za SportSport.ba

Zeljković: Od početka se vidjelo da je sudija došao da nas ošteti

Samir Mlaćo

Borac je jučer na svom terenu u gradskom derbiju poražen od Krupe (0:1). Imao je Borac svoje šanse, a onda primio pomalo nevjerovatan pogodak. Nakon meča bilo je dosta nezadovoljstva iz redova domaćina prema glavnom sudiji Zoranu Grbiću, a najžešći je prema izvještaju delegata bio potpredsjednik Banjalučana Vico Zeljković koji se prema istom izvještaju pokušao fizički obračunati sa Grbićem. 

SportSport.ba je kontaktirao Zeljkovića koji je demantovao izvještaj delegata, navodeći da u Borcu nikada neće pravdu tražiti na takav način.

"To nije tačno, ali delegat je to možda doživio na takav način. To uglavnom nije bila namjera niti se ko htio obračunati sa Grbićem. Time se ne dobija ništa, odnosno to ne daje nikakav rezultat i mi to znamo. Možda je bila neka neprikladna riječ, vruća je glava, ali daleko od toga da se neko htio obračunavati", ističe Zeljković.

Poseban akcenat stavio je na suđenje, smatrajući da sudije ima poseban kriterij kada Borcu dijele pravdu u Banja Luci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Generalno, Borac na Gradskom stadionu nema zaštitu sudija. Suđenje je tada kao da igramo u gostima, što je veoma nekorektno ako uzmemo u obzir da je Borac brend i da predstavlja nešto važno u bh. nogometu. Ne tražimo da nam neko pomaže, nego samo fer i korektno suđenje. Mislim da imamo pravo da pričamo kada smo nezadovoljni, a mi se u Banja Luci nikada ni sa kim nećemo fizički obračunavati. Grbić nas je jučer oštetio, pokazao je žute kartone Raduloviću i Veselinoviću, te baš oni neće igrati sljedeće kolo. Da se razumijemo, nije uticao na sam rezultat meča, ali došao je da nas ošteti i to se vidjelo od početka", dodao je Zeljković za SportSport.ba.

Borac se nakon 20 odigranih kola u Premijer ligi BiH nalazi na osmom mjestu sa 24 osvojena boda.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamid
Sudije nisu da poštuju brendove nego da sude pošteno ne gledajući ko je brend, a ko nije. Poštujući brendove nećemo nikad imati kvalitetan nogomet. Pojedinci koji zastupaju Borac najradije bi da protiv nebrendiranih Krupe, Goška, Viteza, Radnika, Mladosti..., unapred upišu rezultatat i bodove. Prošla su vremena kada je bilo dovoljno ime brenda i na osnovu toga dobijati bodove. Ako sudija ne pomaže brendu istovremeno je protiv njega. Treba se okrenuti igri i neočekivati pomoć sudije tzv. brendovima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije