Željo pobijedio Salzburg, ali Austrijanci prošli dalje

Omladinska Liga prvaka

Željo pobijedio Salzburg, ali Austrijanci prošli dalje

Edmir Škorić

Juniori Željezničara su iznendili Salzburg, slavili su s 2:1, ali to nije bio dovoljno za prolaz dalje u Omladinskoj Ligi prvaka.

Željezničar je u Grodigu u prvoj utakmici, koja je odigrana prije 14 dana, izgubio s visokih 4:0, pa se nije puno očekivalo od današnjeg meča.

Ipak, izabranici Admira Adžema su agresivnom i borbenom igrom od prve minute uspjeli da nametnu svoj ritam i da na poluvremenu dođu do 2:0.

Nakon svega sedam minuta igre Željo je uspio da povede. Mujagić je izašao sam pred golmana gostiju Jovića, pa je iskosa s desne strane prizemnim udarcem loptu plasirao u mrežu. 

U 11. minuti Hodl iskosa s desne strane izvodi slobodnjak, ali lopta ide preko gola. Dobar napad gostiju u 20. minuti, ali je Berisha iskosa s lijeve strane bio neprecizan. Tri minute kasnije Oberlin u situaciji jedan na jedan sa Čutahijom, koji fantastično brani.

Željo je u 27. minuti zabio drugi pogodak. Haris Hajdarević je imao nevjerovatan prodor, obišao je kompletnu odbranu Austrijanaca, golmana Jovića i onda loptu gurnuo u mrežu za veliko slavlje na tribinama Grbavice.

Mogao je Hodl brzo da smanji, no u 28. minuti šutira pored gola iz mat pozicije. Redale su se šanse do kraja prvog dijela.

Karić, Grabovac, Oberlin i Berisha su prijetili domaćem golu, dobru šansu Željo je imao preko Mujagića u 39. minuti, kada je glavom pucao preko gola. 

Na početku drugog dijela Austrijanci su imali novu veliku šansu, ali je Oberlina zaustavio danas odlični Čutahija. 

Berisha je imao stopostotnu šansu u 58. minuti, izašao je sam pred Čutahiju, koji je opet nevjerovatnom reakcijom odbranio pokušaj gostujućeg ofanzivca. U 69. minuti, nakon jednog kornera za austrijski tim, lopta dolazi do Gugganiga, koji sjajno šutira, ali prečka je bila saveznik Plavih. Oberlin ponovo u 78. izlazi sam na gol domaćih, malo je oklijevao, pa je Čutahija stigao do lopte. 

U 81. minuti Duraković je vratio loptu za Čutahiju, koji je bio neoprezan i uhvatio je u ruke, a sudija je dosudio indirektan udarac. Hodl je, na dodavanje od strane jednog saigrača, snažnim udarcem loptu kroz živi zid smjestio u mrežu Željezničara.

Ostalo je 2:1, Željo nije uspio da nadoknadi veliki zaostatak iz prve utakmice, ali svakako pohvale za veliku borbu i želju Adžemovih izabranika. 

Željezničar - Salzburg 2:1 (Mujagić 7, Hajdarević 27/ Hodl 82)

Željezničar: Čutahija, Alihodžić, Osmanković, Ćubara, Duraković, Palić, Hiroš, Šubo, Hajdarević, Ajkunić, Mujagić.

Salzburg: Jović, Gugganig, Skopintsev, Ignolitsch, Raischl, Karić, Laimer, Grabovac, Hodl, Oberlin, Berisha

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije