Željo poveo, pa stao: Atletico slavio na Grbavici
Željine mlade nade slavile su ranije protiv Lokomotive i Ludogoreca, ali Atletico je ipak u ovom trenutku kvalitetniji, ali Plavima će ovako iskustvo itekako značiti u budućnosti

Omladinska Liga prvaka

Željo poveo, pa stao: Atletico slavio na Grbavici

E. Škorić

Juniori Željezničara nisu uspjeli da naprave novu senzaciju u Omladinskoj Ligi prvaka, pošto su na Grbavici u meču šesnaestine finala poraženi od Atletico Madrida s 3:1.

Uzimajući u obzir kako je Željezničar počeo današnji susret, izgledalo je da bi se mogao slaviti još jedan veliki uspjeh izabranika Omera Joldića, no Atletico je kasnije ipak pokazao zašto je - Atletico.

Iako su Madriđani prvi zaprijetili u sedmoj minuti preko Navarra, čiji udarac je odbranio Dujmović, domaćin je prvi slavio pogodak. U devetoj minuti Šehić je zatresao mrežu Jorgandžija za veliko slavlje brojnih navijača na Grbavici.

Željezničar je poslije gola imao terensku incijativu, djelovao opasnije, ali onda je Atletico preuzeo kontrolu nad utakmicom, pa je do poluvremena uspio da preokrene na 2:1.

U 20. minuti zamalo autogol Šabanadžovića, a u 27. minuti Moreno donosi gostima izjednačenje na 1:1, da bi već u 32. minuti Moreno novim golom utišao Grbavicu poslije munjevite kontre crveno-bijelih. U završnici prvog dijela velika opasnost pred golom Atletica, ali Šabanadžović i Mujagić kasnije na ubačaj Hajdarevića.

U nastavku je teren bio u katastofalnom stanju, pošto je kiša sve jače padala, a domaći nogometaši na sve su načine pokušavali da se vrate. Atletico je iz kontri konstantno prijetio, a rezervista Aguero u prvom kontaktu s loptom u 67. minuti postavlja konačan rezultat i rješava sve dileme.

Dali su domaći sve od sebe, borili se kao lavovi, no Atletico je bio bolji i zasluženo slavi, pa u petak čeka novog rivala u Ligi prvaka.

Željezničar - Atletico 1:3 (Šehić 9/ Moreno 27, 32, Aguero 68)

Željezničar: Dujmović, Šehić, Beširević, Šabanadžović, Velić, Zilić, Šehić, Dacić, Mujagić, Žerić i Hajdarević.

Atletico Madrid: Dos Santos, Carlos Isaac, Montero, Alor Punal, Aliaga, Carro, Munoz, Toni Moya, Garces Moreno, Navarro, Salomon.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Seki
Znaci,..fudbalska inteligencija,..tehnika i prefinjenost protiv neobradjenih sirovina koji misle vec da su igraci.Da je teren bio normalan a ne krompiriste vjerovatno bi bilo 7,..8-0 za Spance.Publika je prica za sebe,..isto kao kad neki velikan dodje u neko selo kao gost u kupu.Tada pocinje urlaukanje i krici sto naravno domce igrace kurazi i probaju da majstorima noge polome.Znaci,...uzas i beznadje.
9 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi