Željo raskinuo sa dvojicom, s trojicom igrača u pregovorima

Otkrivamo koliko je isplaćeno Pozderu i Toskasu

Željo raskinuo sa dvojicom, s trojicom igrača u pregovorima

Adnan Beganović

Fudbalski klub Željezničar nalazi se na mini pripremama na Kupresu, dok čelnici kluba u Sarajevu vode pregovore sa otpisanim igračima za sporazumne raskide saradnje.

Novi trener Željezničara, Slavko Petrović, početkom sedmice se odrekao usluga petorice igrača i to Dine Bevaba, Denisa Pozdera, Senada Husića, Mirze Halvadžića i Dimitrosa Toskasa.

Međutim s obzirom da su sva petorica otpisanih igrača imali važeće ugovore čelnici Željezničara su s njima trebali postići dogovor o sporazumnom raskidu saradnje.

I uspjeli su sa Denisom Pozderom i Dmitrosom Toskasem, dok sa Senadom Husićem, Mirzom Halvadžićem i Dinom Bevabom još uvijek traju pregovori.

Pregovarački tim Željezničara na čijem čelu se nalazio član Upravnog odbora Amar Bajramović bio je poprilično uspješan s obzirom da je prvobitne zahtjeve Pozderevog menadžera na kraju poprilično smanjio.

Tako je Željezničar Pozderu za raskid ugovora bez poreza prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba isplatio 18.000 KM plus 3.000 KM menadžeru, a Pozder odnosno njegov menadžer su tražili 30.000 KM i 10.000 menadžerske provizije.

Osim sa Pozderom prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba Željezničar je postigao dogovor i sa Toskasom koji će se za Grčku uputiti bogatiji za 13.000 KM.

S druge strane još uvijek nisu postignuti dogovori o raskidu saradnje sa Halvadžicem, Bevabom i Husićem s tim da je dogovor sa Halvadžićem na pomolu. Bevab prema našim informacijama traži pet plata, a Husić putem svog menadžera zahtjeva isplatu 17 plata, te 3.500 KM naknade za ugovor i 12.990 KM na ime menadžerske provizije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dakle, dva prijevremena raskida ugovora Željezničar su koštala 34.000 KM plus porezi, dok se još uvijek ne zna kada i da li će biti postignuti dogovori sa ostalim otpisanim igračima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije