Željo razbio Mladost kao uvertiru za gradski derbi

Rutinski trijumf

Željo razbio Mladost kao uvertiru za gradski derbi

E. Škorić

Željezničar je na Grbavici u 27. kolu Premijer lige savladao Mladost s 4:0.

Nogometaši Željezničara nastavljaju utrku za titulu. Nakon trijumfa nad Mladosti, Plavi su i dalje na bod od vodećeg Sarajeva i gradski derbi u subotu mogao bi puno toga odlučiti.

Za izabranike Milomira Odovića bilo je najbitnije da danas ne dozvole neko veliko iznenađenje gostima iz Velike Obarske. 

Od početka su domaći zaigrali agresivno i ofanzivno. U drugoj minuti dobra šansa za Bajića nakon ubačaja Bučana, ali lopta odlazi pored gola. U sedmoj minuti je Hasanović prizemno pucao s 20-ak metara, ali Đurković siguran.

Uzvraćaju gosti preko Hadžibulića nakon ubačaja iz kornera u 11. minuti, ali njegov udarac ide visoko iznad gola Antolovića. Željo je dobru igru krunisao vodećim golom u 13. minuti. Bajić je uposlio Đelmića, ovaj izašao sam pred Đurkovića i lagano pogodio.

Samo četiri minute kasnije, na semaforu je stajalo 2:0. Kosorić je nakon prodora ubacio za Bajića, koji je smireno loptu smjestio u gostujuću mrežu.

U 33. minuti Hasanović nerezonski šutira s velike udaljenosti, ali lopta ide preko gola. Sadiković je upropastio dobru šansu za domaće u 37. minuti. Imala je i Mladost nekoliko opasnih napada, no na poluvrijeme se odlazi kod rezultata 2:0.

U petoj minuti nastavka sve je bilo riješeno. Hadžiahmetović je odigrao dupli pas sa Sadikovićem i postigao prekrasan gol, prvi u dresu Željezničara. U 80. minuti je završen posao. Nuspahić je postigao prvijenac za konačnih 4:0.

Plavi su rutinski priveli meč kraju iako su gosti pokušavali na sve načine da ugroze vodstvo domaćih. Želji sada slijedi gostovanja na Koševu, protiv gradskog rivala Sarajeva, koji ima samo bod više na tabeli.

Željezničar - Mladost 4:0 (Đelmić 13, Bajić 17, Hadžiahmetović 50, Nuspahić 81)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Antolović, Kvesić, Kosorić, Bučan, Bajić, Đelmić, Čolić, Hadžiahmetović, Damir Sadiković, Bogdanović, Hasanović. 

Mladost: Đurković, Hodžić, Dabić, Zelić, Cicmil, Čurić, Hadžibulić, Cicović, Perić, Blagojević, Ibrić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije