Nastavlja se mrtva trka Sarajeva i Željezničara

Na rasporedu 27. kolo Premijer Lige

Nastavlja se mrtva trka Sarajeva i Željezničara

Danas je na rasporedu svih osam utakmica 27. kola BH Telecom Premijer Lige BiH.

Prvoplasirano Sarajevo u dosta oslabljenom sastavu gostuje ekipi Radnika iz Bijeljine. Domaći tim još uvijek nije prebrodio sve brige oko opstanka u društvu najboljih, tako da je sigurno da će i oni imati veliki motiv u ovom susretu. Sa druge strane, Sarajevo je bez dileme favorit i bilo bi iznenađenje kada bi se se iz Ugljevika vratili bez tri boda.

Željezničar pred svojim navijačima dočekuje Mladost, što će biti dobra prilika da Plavi upišu svoj četvrti uzastopni trijumf. Mladost na Grbavicu stiže oslabljena, a trener gostiju neće moći računati na neke veoma važne igrače za tim koji se grčevito bori za opstanak. Željo će danas nakon nekoliko utakmica pauze ponovo imati gromoglasnu podršku na svojoj Grbavici, pa je za očekivati da se dobra atmosfera s tribina prenese i na teren.

Oba sarajevska kluba žele pobjedama napraviti uvertiru pred veliki gradski derbi koji se igra u subotu na Koševu.

Posustali Široki Brijeg i Zrinjski će u ovom kolu biti domaćini. Na Pecaru stiže Olimpic, ekipa koja će se vrlo brzo suprotstaviti Širokobriježanima i u finalu Kupa, dok Zrinjski protiv Travnika želi popraviti dojam nakon nekoliko uzastopnih razočarenja.

Zanimljivo će biti i u ogledima u kojim će se nastupiti timovi iz donjeg dijela tabele. Zvijezda Gradačac protiv Drine ima posljednju šansu da makar ostane u igri za opstanak u ligi, dok Vitez sa imperativom pobjede dočekuje demotivisani Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slavija će na svom terenu dočekati Čelik i jurišati na sva tri boda kojim bi gotovo osigurali opstanak u Premijer ligi, dok će Sloboda i Borac u Tuzli odigrati meč bez pretjeranog rezultatskog značaja za oba tima.

Dodajmo na kraju da sve utakmice današnjeg programa počinju u 17 sati, osim duela u Širokom Brijegu (18:00) i u Mostaru (18:30).

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.