Željo se na Kipru oprostio od Evrope, Papoulis koban za Plave

Apollon ponovo slavio

Željo se na Kipru oprostio od Evrope, Papoulis koban za Plave

Fudbaleri Željezničara večeras su završili svoju evropsku avanturu za ovu sezonu. Nakon poraza 2:1 na Grbavici, Željo je i večeras poražen od Apollona rezultatom 3:1 pa su se Kiprani plasirali dalje sa ukupnih 5:2.

Početak je za Plave bio kao iz noćne more. Željezničar je u prvoj minuti imao korner koji je loše izveden, a onda je Veselinović poslao katastrofalnu povratnu loptu koja je stigla do Papoulisa koji je matirao Kjosevskog za vodstvo Apollona od 1:0.

Prvih 20-ak minuta proticalo je u apsolutnoj inicijativi domačeg tima, a u nekim momentima se činilo kao da bi tim sa Grbavice večeras mogao doživjeti pravi potop. Ipak, Kjosevski je spašavao Želju, a i fudbaleri domaćeg tima su bili dosta dekoncentrisani u završnici. Pogodili su Kiprani i jednu prečku.

Željo nije imao mnogo šansi, ali je prvu iskoristio. Igrao se 43. minut kada je Asim Zec izbjegao ofsajd zamku i zabio za poravnanje rezultata na 1:1. Taj gol je Željezničaru dao nadu pred drugo poluvrijeme, ali se iznenađenje ipak nije dogodilo.

Apollon je do novog vodstva stigao u 57. minuti. Vranješ je skrivio jedanaesterac, a Papoulis sa bijele tačke prevario Kjosevskog za 2:1. Kiprani su nakon toga stvorili još prilika, ali se Željo nekako uspijevao odbraniti.

Najveća prilika koju je Željezničar imao do kraja utakmice viđena je u 78. minuti. Zec je istrčao pred golmana domaćih, pokušao ga lobovati ali je lopta otišla malo preko gola.

Konačan rezultat utakmice postavljen je u prvoj minuti sudijske nadoknade, kada je Papoulis i treći put pogodio za konačnih 3:1. Za ovog napadača je to bio prvi hat-trick u karijeri.

Apollon će u narednom pretkolu igrati protiv Atromitosa ili Bresta.

Evropska liga, 2. pretkolo:
Apollon - Željezničar 3:1 (Papoulis 2', 57', 90' - Zec 43')

Apollon: Vale, Roberge, Yuste, Pedro, Vasilou, Sachetti, Kyriakou, Papoulis, Sardinero, Schembri, Maglica

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Željezničar: Kjosevski, Pavić, Bogičević, Bakrač, Šehić, Vranješ, Šabanadžović, Veselinović, Čurjurić, Zec, Krpić

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir Čomaga
Ove amatere, Željo plaća kao profesionalce. Neki od njih bi trebali plaćati da igraju za Želju...
24 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi