Željo slavio sa 8:0, prvak s Koševa sezonu završio porazom

Kadetska Premijer liga

Željo slavio sa 8:0, prvak s Koševa sezonu završio porazom

Edmir Škorić

Odigrane su sve utakmice 30. kola Premijer lige BiH za kadete, čime je spuštena zavjesa na još jednu sezonu.

Sarajevo je ranije osiguralo titulu, a danas je poraženo od Olimpica na Otoci s 2:1. Benjamin Nikšić i Dženan Kišić su bili strijelci za Olimpic, a jedini gol za bordo tim s penala je u 37. minuti postigao Halid Šabanović.

Željezničar, koji je sezonu završio na drugom mjestu, razbio je Slaviju sa 8:0. Po dva gola u timu Želje postigli su Amar Beširević, Kenan Delić i Riad Hećo, dok su po jedan gol postigli Anel Šabanadžović i Semir Dacić.

Uvjerljiva je bila i Drina, koja je pred svojim navijačima sa 6:0 razbila Travnik. Rezervista Nusret Hidić bio je dvostruki strijelac, dok su jednom mrežu Vezira tresli Srđan Damjanović, Nemanja Dragutinović, Mirza Jašarević i Dragiša Milošević.

Zrinjski je u Tuzli slavio protiv Slobode s 3:2. Ante Krstanović je dvaput tresao mrežu domaćih, jednom i rezervista Mateo Božić. U timu Slobode po gol su postigli Edis Smajić i Eldin Omerović.

Vitez i Borac odigrali su 1:1, Rudar je u Mostaru s 2:1 savladao Velež, Čelik je u Visokom s 3:1 savladao Mladost, dok je Široki u Bijeljini s 3:2 pobijedio Radnik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti