Zenica dobiva moderan stadion

Planirana rekonstrukcija Bilinog Polja

Zenica dobiva moderan stadion

Nakon završetka ove sezone, planirana je rekonstrukcija tribina i uređenje travnjaka stadiona Bilino Polje.

Planirano je rušenje sjeverne i južne tribine i gradnja novih tribina sa stolicama, koje će imati po šest hiljada sjedećih mjesta.

Tribine bi trebale biti nadkrivene i sa popratnim sadržajima prema evropskim kriterijima.

Ukoliko se ovaj projekt ostvari, Bilino Polje bi bilo jedan od najmodernijih stadiona na ovim prostorima.

Stadion bi prema predviđanjima, u tome slučaju primao između 21.000 – 25.000 gledalaca i to bi bila prva faza rekonstrukcije Bilinog Polja.

U drugoj fazi, predviđena je rekonstrukcija istočne i zapadne tribine, a sa završetkom radova, stadion bi primao oko 40.000 gledalaca. U sklopu stadiona, planirana je i izgradnja novih objekata poput restorana, caffea, fan shopa, medicinske ambulante, prostor za potrebe policije i zaštitarskih agencija, itd.

Time bi, svakako, Bilino Polje postalo jedan moderan sportski centar, prema evropskim standardima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.