Zenica se probudila: Na Bilinom polju posjeta na nivou evropskih utakmica

Pecara na drugom mjestu, ostali razočarali

Zenica se probudila: Na Bilinom polju posjeta na nivou evropskih utakmica

S. Mlaćo

Iza nas je osmo kolo Premijer lige BiH. Vidjeli smo dosta uzbuđenja, a novi - stari lider je Željezničar. 

Najviše pažnje gledalaca u ovom kolu privukao je derbi između starih rivala Čelika i Sarajeva (0:0). Na Bilinom polju se okupilo čak 10.000 gledalaca, koji nisu vidjeli pogodak, ali su definitivno mogli uživati u sjajnom atmosferu i zanimljivom meču.

Početak meča obilježili su prekidi zbog ubacivanja pirotehnika prvo navijača Sarajeva, a zatim i Čelika, no definitivno možemo reći da je Zenica položila ispit, te osvjetlala obraz ovog kola kada je posjeta u pitanju.

Zanimljivo je bilo i na Pecari gdje je Željezničar sa 3:0 deklasirao Široki Brijeg. Domaći navijači nisu imali razloga za slavlje, čak naprotiv, a susretu je prisustvovalo 2.700 gledalaca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prema zvaničnim izvještajima delegata 500 gledalaca je pratilo duele između Tuzle City i Zvijezde 09, Radnika i GOŠK-a, Krupe i Zrinjskog, te Mladosti i Slobode.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Kad igra FK Sarajevo uvijek je posjeta velika. Zato je FKS najveci i najjaci klub u BIH
17 69
mesut10
Navijači Čelika nisu ubacivali pirotehniku u teren...
56 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi