Zeničani se ne šale: Čelik doveo pojačanja iz Galatasarayja i Sivasspora

Radi se punom parom u Antaliji

Zeničani se ne šale: Čelik doveo pojačanja iz Galatasarayja i Sivasspora · Saznajemo

Endin Čaušević

NK Čelik se već neko vrijeme nalazi na pripremama u Turskoj, a igrači zeničkog kluba rade punom parom.

Jasno je da Čelik nije imao najbolju polusezonu, te se nalaze na pretposljednjem mjestu sa 16 bodova. Pred Čelikom je borba za opstanak u drugom dijelu sezone, te su iz kluba potvrdili da im je to glavni cilj.

Čelik je ove zime znatno promijenio igrački kadar, a pred trenerom tima Umitom Ozatom je kratak period da sve to uklopi. Kako saznaje SportSport.ba Čelik će dovesti još dva nova pojačanja.

Na Bilino polje stiže Firat Gullu koji je trenutno član juniorskog tima Galatasarayja. Ovaj 18-godišnjak igra na poziciji ofanzivnog veznog, te će mu Čelik biti prvi seniorski tim za koji će zaigrati. On je odigrao osam mečeva za juniore Galate u dosadašnjem dijelu sezone, te je zabio jedan gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored Gullua u Čelik dolazi i Volkan Egri iz Sivasspora. Ovaj 21-godišnjak je ponikao u Darmstadtu, a ove sezone za prvi tim Sivasspora odigrao je tri meča. Egri igra u ofanzivi, a primarna pozicija mu je lijevo krilo.

Također, to nije sve što se tiče pojačanja Čelika, a u narednom periodu očekuje se da će se na treningu Zeničana pojaviti još najmanje jedno novo ime.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Seher Rajvosa
Nemaju da plate igrace i lafo se ne sale, ovi galatu i sivu nisu vidjeli ni na klupi a kamoli u stsrtnoj postavi. Druga liga.
1 9
Ozil10
čuj naslova: "Zeničani se ne šale..." jbt zar mislis da smo debili ... vi i vaše novinarstvo
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi