Zeničanke iznenadile Celje

IWBL liga, 14. kolo

Zeničanke iznenadile Celje

U utakmici 14. kola IWBL lige snage su odmjerili Čelik i Celje, a a na kraju su Zeničanke bilje bolje rezultatom 77:66.

Prva četvrtina pripala je košarkašicama Čelika (19:15), dok su u drugoj četvrtini za nijansub bolje bile gostujuće košarkašice, te se na pauzu odlazi sa malim poenom razlike u korist domaćina 38:37.

Druga dionica utakmice pripala je ekipi Čelika, te su tako u trećoj četvrtini ostvarili još tri poena prednosti i sveukupno treća četvrtina završava sa 52:48, a do kraja Zeničanke prave seriju i slave sa 77:66.

Najbolja u redovima Čelika je bila Rada Vidović sa 19 poena, a slijede je Aida Pilav sa 18 i Aldijana Iriškić sa 14 peoena. Kod gostiju najviše učinka za tim su doprinijele Nika Barič sa 18, Monika Bosilj sa 17, te Ana Turčinović sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.