Zenit "peticom" osigurao naslov prvaka

Premijer liga Rusije, 28. kolo

Zenit "peticom" osigurao naslov prvaka

Edmir Škorić

Danas su odigrana tri susreta 28. Kola ruske Premijer lige. Pobjedu je ostvario Zenit, a tim iz St. Petersburga je dva kola prije kraja osigurao naslov prvaka.

Lider ruskog prvenstva, Zenit kao da se nad Rostovom iskalio za težak domaći poraz od moskvoskog CSKA u zaostaloj utakmici (1:3). U St. Petersburgu je teško «stradao» Rostov. Domaći su slavili sa ubjedljivih 5:0.

Golijadu je nagovijestio Danko Lazović golom sa bijele tačke u 39. minuti. Gosti su se dobro držali sve do posljednjih petnaestak minuta. Semak je tada povisio na 2:0, sedam minuta kasnije Keržakov na 3:0, a onda je rezervista Bukharov dva minuta nakon što je ušao postigao dva pogotka.

Treba reći kako je Zenit ovom pobjedom, dva kola prije kraja prvenstva, osigurao naslov prvaka.

U redovima poraženog tima posljednjih 25 minuta odigrao je naš internacionaalc Mersudin Ahmetović. CSKA kao da se pomirio da Zenit osvaja prvenstvo. Moskovljani su odigrali 1:1 na gostovanju u Nalchiku. Brazilski napadač Vagner Love je pogodio iz penala u 59. Minuti, a domaće poraza spasio Goshokov dva minuta prije kraja utakmice.

Lokomotiva je u Moskvi ispustila prednost u samom finišu utakmice. Sychev je u 63. minuti doveo domaće u vodstvo, a Molosh četiri minuta prije kraja postavio konačnih 1:1.

Ruska Premijer liga, 28. kolo:
Nalchik – CSKA M. 1:1 (Goshokov 88/ Vagne Love 59 – penal)
Zenit – FK Rostov 5:0 (Lazović 39 – penal, Semak 75, Keržakov 82, Bukhaov 90,90)
Lokomotiva – Sibir 1:1 (Sychev 63)
Spartak M. - Samara (17:00)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.