Zenit razbio CSKA i osvojio ruski Kup

Hulk dvostruki strijelac

Zenit razbio CSKA i osvojio ruski Kup

U finalu Kupa Rusije odigranom u Kazanju, fudbaleri Zenita su ubjedljivim rezultatom 4:1 savladali ekipu CSKA iz Moskve i osvojili novi trofej, treći u ovom takmičenju u historiji kluba.

Igrao se 34. minut kada je dosuđen prvi od dva jedanaesterca za tim iz St. Petersburga. Siguran izvođač bio je Hulk, koji je doveo svoj tim do prednosti od 1:0. Samo dvije minute kasnije, Olanare je pogodio za 1:1 i postavio rezultat prvog poluvremena.

Kokorin je u 55. minuti vratio Zenit u prednost, da bi osam minuta kasnije dosuđen novi jedanaesterac. Hulk je ponovo bio precizan i pogodio za vodstvo Zenita od 3:1, a da nevolja za CSKA bude veća pobrinuo se sudac Egorov, koji je isključio Berezutskog.

Brojčanu nadmoć su fudbaleri Zenita krunisali u 70. minuti, kada je Yusupov pogodio za konačnih 4:1.

Kup Rusije, finale:

CSKA - Zenit 1:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi