Zenit razbio Dance, Austria se provukla kod Hafnarfjordura

Poznata još dva učesnika četvrtog pretkola Lige prvaka

Zenit razbio Dance, Austria se provukla kod Hafnarfjordura

Odigrana su dva revanš susreta trećeg pretkola Lige prvaka u fudbalu. Prolaz dalje izborili su Zenit i Austrija iz Beča. 

Zenit je na svom terenu ugostio Nordsjaelland iz Danske, a Spallettijeva ekipa do vodstva je došla već u 26. minuti, a strijelac je bio Roman Širokov. Do odlaska na odmor rezultat se nije mijenjao. 

U nastavku nakon samo pet minuta igre mrežu Danaca zatresao je Hulk. Već u 62. minuti susreta bilo je 3:0, a strijelac je bio Danny. 

Zenit je do četvrtog gola na susretu došao u 68. minuti susreta, a strijelac je bio Arshavin. Samo četiri minute kasnije domaći su ostali sa deset igrača, nakon što je crveni karton dobio Neto.

Zenit je posljedni peti pogodak na susretu postigao u posljednjim trenucima meča, a strijelac je još jednom bio Širokov. 

U drugom susretu koji je počeo od 18 sati, Hafnarfjordur i Austria odigrali su bez golova. Ekipa iz Beča u prvom je susretu slavila 1:0, te je tako izborila plasman u četvrto pretkolo. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije