Ženska U-20 reprezentacija poražena od Rusije

Osmina finala Eurobasketa

Ženska U-20 reprezentacija poražena od Rusije

D. Rakanović

Ženska U-20 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u osmini finala Eurobasketa. 

Bh. košarkašice su protiv Rusije poražene sa 65:91. 

Reprezentacija Rusije je od prvog minuta krenula jako, pa su već nakon prve četvrtine imali prednost od 11 poena (24:13).

Ruskinje su do poluvremena stvorile prednost od 14 poena razlike, koju su do kraja utakmice konstantno povećavale. 

U našoj selekciji istakla se Mišeljić sa 17 poena, Brčaninović je dodala 13, dok su Omerbašić i Marković postigle po 10 poena. 

U reprezentaciji Rusije najefikasnija je bila Shabanova sa 21 poenom. Dvocifrene su bile i Arestenok sa 12, Safonova sa 11 i Glonti sa 10 poena. 

Pred našoj rerezentacijom su mečevi razigravanja od 9. do 16. mjesta, a prvi meč na rasporedu je već sutra kada igramo protiv selekcije Portugala od 21:45 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti