Ženski fudbalski klub Nova žena sve popularniji u Vogošći

Odlična saradnja sa lokalnom zajednicom

Ženski fudbalski klub Nova žena sve popularniji u Vogošći

O. Lekić

Početkom oktobra prošle godine ženski fudbalski tim „Nova Žena“ iz Vogošće otpočeo je sa redovnim treninzima dvaput sedmično a već od januara ove godine svakog vikenda igraju utakmice protiv jačeg spola u okviru malonogometnom turniru „Zimska liga za dječake“, u organizaciji FK Unis i KSC Vogošća, koji će trajati do kraja februara ove godine, a u kojem po prvi put učestvuje i jedan ženski fudbalski tim.

Neobični tim „Nova Žena“ čini 17 djevojčica i djevojaka od 12 do 18 godina sa područja opštine Vogošća, ali i dvije djevojčice iz Breze, jedna iz Ilijaša i jedna iz Bojnika. Osim redovnih treninga i učešća na malonogometnim turnirima ove djevojke na proljeće očekuju i 4 prijateljske utakmice na velikom travnatom terenu protiv ligaških muških i ženskih klubova.

U saradnji sa Opštinom Vogošća, podrška ovom timu pružena je kroz Regionalni program lokalne demokartije na Zapadnom Balkanu kojeg finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

„Veoma dobro i sa velikim simpatijama smo prihvaćene u našoj lokalnoj zajednici, i imamo odličnu saradnju sa lokalnim vlastima i muškim fudbalskim klubovima na području Vogošće“ rekla je Daliborka Nikolić, voditeljica tima i predsjednica Udruženja „Nova Žena“ i pozvala sve ljubitelje sporta da pruže podršku timu „Nova Žena“ čije aktivnosti se mogu pratiti na društvenim mrežama Facebook, Instagram i YouTube.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi