Žerić u nadoknadi za novi veliki trijumf Želje na Pecari i prvo mjesto
Ekipa Širokog ponovo nije uspjela protiv Željezničara. Nakon poraza u Kupu, večeras su ponovo izgubili od velikog rivala.

Plavi sa Grbavice lideri prvenstva

Žerić u nadoknadi za novi veliki trijumf Želje na Pecari i prvo mjesto

M. Šljivak

Široki je u derbi meču 17. kola Premijer lige ugostio Željezničar, a na kraju su gosti slavili pobjedu od 1:2 golom Denisa Žerića u nadoknadi.

Odlično prvo poluvrijeme otvoreno je pogotkom domaćeg tima već u trećoj minuti. Lošu reakciju Srađana Stanića koristi Luka Menalo i pogađa mrežu gostiju za prednost Širokog od 1:0.

Četiri minute kasnije nova velika šansa za domaći tim. Lončar se našao na pet metara od gola, a Osmanković njegov udarac u posljednji čas blokira i spašava svoj gol.

Željo je potom krenuo ofanzivnije prema golu Širokog. Nakon dva dobra pokušaja preko Blagojevića i Ubiparipa i odbrana Bilobrka u 15. minuti tim sa Grbavice je izjednačio. Ubacio je Stanić, a pogađa Saša Kajkut za izjednačenje rezultata na 1:1.

Gosti u 24. minuti propuštaju još jednu dobru šansu. Nakon kornera šutira Grahovac, a sa linije izbacije Stipo Marković. Na drugoj strani već u narednom napadu Marković dobro gađa, a ovog puta Kjosevski dobro reaguje.

Nakon toga se utakmica malo umirila. Do kraja prvog poluvremena nije bilo pravih šansi i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom, 1:1.

Nastavak donosi nešto aktivniju igru Širokog. Pokušali su domaći da dođu do brzog gola na otvaranju drugog dijela i imali su nekoliko solidnih šansi pred golom Kjosevskog koje nisu iskoristili.

Ekipa Admira Adžema se u nastavku odlučila da čeka šansu iz kontri koju su umalo dočekali preko Zeca, ali njegov udarac odlazi preko gola.

Na drugoj strani Široki u 64. minuti propušta dvije velike šanse. U nekoliko sekundi su dva puta pogodili okvir gola, a šanse su promašili Menalo (prečka) i Begonja (stativa).

Dominirao je domaći tim do samog kraja meča. Napadi su bili konstantni, ali Željo se dobro branio. Nestalo je potom domaćim snage. Nisu uspjeli ništa konktetno do kraja uraditi pred golom gostiju, ali je zato Željo šansu iskoristio. U nadoknadi meča rezervista Denis Žerić pogađa za novu pobjedu sarajevskog tima na Pecari i konačnih 1:2 i prvo mjesto na tabeli.

Premijer liga BiH, 17. kolo:

Široki - Željezničar 1:2 (Menalo 3' / Kajkut 15', Žerić 90+1')

ŠIROKI: Bilobrk, Matić, Barišić, Baraban, Ćorluka, Menalo, Lončar, Begonja, Bralić, Nikić, Marković.

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Kajkut, Graovac, Zec, Blagojević, Stanić, Zakarić, Šabanadžović, Osmanković, Projić, Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Jole_Musa
Karaj ustase, nije vazno ko samo neka ih se kara.
18 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi