Žestok odgovor Sampaolija svim argentinskim medijima

Ko je glavni, on ili Messi?

Žestok odgovor Sampaolija svim argentinskim medijima

Endin Čaušević

Ludnica na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nastavlja se danas utakmicama osmine finala, a pred nama su dvije zaista spektakularne utakmice.

Nakon jednog dana pauze SP se vraća na male ekrane, a današnji program otvaraju Argentina i Francuska okršajem u osmini finala. Gaučosi su se provukli u grupnoj fazi i uz dosta sreće su uspjeli da prođu dalje, dok se ni Francuzi nisu pokazali baš u najboljem svjetlu.

O Argentini je prethodnih desetak dana gotovo sve ispričano, a na udaru javnosti najviše je bio selektor Jorge Sampaoli. Argentinski mediji su u jednom trenutku pisali o tome da je Sampaoli samo formalno još uvijek selektor, te da odluke o ekipi donose igrači, odnosno Lionel Messi i Javier Mascherano.

Nakon utakmice s Nigerijom u javnosti se pojavio snimak na kojem se vidi da Sampaoli pita Messija da li je sada trenutak da u igru uvede Sergija Aguera. Messi je samo klimnuo glavom, a nekoliko minuta kasnije Aguero je već bio u napadu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Sjećam se jako dobro tog razgovora s Leom, ali sve o čemu pričam s igračima je naša stvar i neću da govorim o tome javno. To je bila jednostavno izmjena i ništa više. Njemu sam rekao samo da ćemo sada koristiti napadačku strategiju i to je sve. Još uvijek sam ja trener Argentine, a ne Messi ili bilo koji drugi igrač", poručio je Sampaoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti