ŽF/NK Emina zasluženo osvojila jesenju titulu

Završen jesenji dio Prve ženske lie FBiH

ŽF/NK Emina zasluženo osvojila jesenju titulu

S. Mlaćo

Završen je jesenji dio takmičarske sezone 2017/2018 Prve ženske lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Nakon sedam odgiranih kola u prvom dijelu sezone jesenji prvak je ŽF/NK EMINA Mostar.

 Igračice iz Mostara su u sedmom kolu, derbiju prvog dijela prvenstva slavile protiv igračica ŽNK Široki Brijeg rezultatom 3:1, te na kraju jesenjeg dijela sezone zauzele prvo mjesto. 

 ŽF/NK Emina Mostar je u sedam odigranih kola osvojila maksimalnih 21 bod uz učinak od sedam pobjeda uz gol razliku 49:2.

 Drugoplasirana ekipa, ŽNK Široki Brijeg ostvarila je učinak 6 pobjeda i jedan poraz uz gol razliku 49:3 osvojivši 18 bodova. 

 SFK Libero iz Goražda je trećeplasirana ekipa sa 15 osvojenih bodova, pet pobjeda i dva poraza.

 Na listi strijelaca vodeće su igračice Gačanica Minela (Emina) i Bagarić Branka (Široki Brijeg) sa 18 postignutih zgoditaka, a slijede ih Isaković Amra (Emina) sa 11 golova i Mujkić Fadila (Sloboda) sa devet postignutih zgoditaka. 

 Takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Federacije BiH nastavlja se 31.03.2017. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti