Ziani: Bit ćemo puno bolji na mundijalu
Reprezentacija Alžira na treningu...

Nakon visokog poraza u Dublinu

Ziani: Bit ćemo puno bolji na mundijalu

Edmir Škorić

Alžir je u petak rezultatom 3:0 poražen od Republike Irske u prijateljskom susretu. Pogotke za Irce postigli su Paul Green te Robbie Keane (dva gola).

I dok Irska neće putovati na jug Afrike, nakon što su eliminirani u baražu od "Henryjeve ruke", Alžir će prisustovati najvećoj svjetskoj nogometnoj smotri. Feničani su svoje mjesto na mundijalu izborili nakon trijumfa nad Egiptom u dodatnim kvalifikacijama.

Unatoč lošoj predstavi u petak, Karim Ziani smatra da će reprezentacija Alžira puno bolje odigrati na Svjetskom prvenstvu.

"Radije bih da izgubimo prijateljske utakmice i ostvarimo dobre rezultate u službenim utakmicama. Brojne selekcije budu poražene u prijateljskim susretima, a onda uspiju na Svjetskom prvenstvu. Ne trebamo previše dramatizirati nakon ovog poraza, posebno kada se zna da su naše pripreme u jeku", kazao je Wolfsburgov ofanzivac, te dodao.

"Bit ćemo bolji na Svjetskom prvenstvu. Stvari će se promijeniti i ne može nam se suditi na osnovu ove jedne prijateljske utakmice".

Ipak, Ziani je priznBao kako je pomalo razočaran zbog poraza u petak, najviše zbog alžirskih navijača koji su prevalili dug put da dođu u Dublin i bodre svoje ljubimce.

"Očito da nisam zadovoljan. Stvarno mi je žao zbog naših navijača, koji su došli u velikom broju da nas bodre. Obećali smo da ćemo pokazati pravo lice iako nam je falilo nekoliko povrijeđenih igrača. Ne možete zamijeniti igrače poput Bougherra i Yahia. To se moglo vidjeti, pogotovo na visokim loptama, iako su i novi igrači pružili svoj maksimum. Nije bilo lako jer smo igrali prvi put zajedno. Treba nam malo vremena da se upoznamo. Prijateljske utakmice upravo za to i služe", dodaje nekadašnji igrač Marseillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.