Zico napustio Flamengo
Zico više nije direktor Flamenga

Nakon četiri mjeseca

Zico napustio Flamengo

M. Maksimović

Jedan od najboljih brazilskih fudbalera i najpopularniji igrač svih vremena među navijačima Flamenga, Zico (57) podnio je ostavku na mjesto sportskog direktora aktualnog brazilskog prvaka nakon svega četiri mjeseca provedenih na toj dužnosti.

Flamengo je prošle godine nakon 17 godina postao prvak Brazila, no ove se sezone bori za ostanak u prvoj ligi. Tokom Zicova boravka u klubu otpušten je trener Rogerio Lourenco, a na njegovo je mjesto postavljen bivši brazilski reprezentativni veznjak Silas, kojemu sada također prijeti otkaz.


''Nemoguće mi je raditi ono što bih želio u Flamengu. Primjetio sam da moja prisutnost u klubu nije dobrodošla, te je prouzročila neslaganje kod velikog broja ljudi. Nekoliko sam puta neopravdano napadnut, najčeće preko mojih sinova, koji nikada nisu bili upleteni u rad kluba, a to se protivi vrijednostima kojima me naučio moj otac. Ne mogu dozvoliti da se moja porodic koristi za takav kukavički sukob. Danas slavim rođenje svog unuka Alberta, ali je Flamengu umro u mom srcu, objavio je Zico.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.