Zico nema ništa protiv da preuzme Sporting

Brazilac uskoro na klupi Lisabonaca?

Zico nema ništa protiv da preuzme Sporting

Edmir Škorić

Prema pisanju portugalskog dnevnika A Bola, iskusni Brazilac Zico ozbiljan je kandidat za upražnjeno mjesto na klupi lisabonskog Sportinga.

Sporting je u potrazi za novim trenerom od prošle sedmice, kada je Paulo Sergio otišao zbog eliminacije iz Europske lige od Glasgow Rangersa.

Zico je, piše tako A Bola, jedan od najozbiljnijih kandidata. 57-godišnji brazilski stručnjak svoju je trenersku karijeru započeo na selektorskoj poziciji Japana, a od klubova je vodio Fenerbahče u Turskoj, Bunyodkor u Kazahstanu, CSKA Moksvu u Rusiji, te Olympiakos u Grčkoj.

Zadnji je put radio u Flamengu kao sportski direktor, no tu poziciju ne obnaša od prošle godine i ne isključuje odlazak u Portugal.

"Volio bih preuzeti Sporting. Riječ je o velikom klubu sa bogatom tradicijom. I, ne bih morao učiti japanski, ruski ili grčki...", izjavio je Zico glede glasina koje ga povezuju sa Sportingom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije