Zidan osuđen na šest godina zatvora

Bivši reprezentativac Egipta

Zidan osuđen na šest godina zatvora

Mohamed Zidan, nekadašnji fudbaler Mainza i Borussije Dortmund, osuđen je u odsustvu na šest godina zatvora u Egiptu, zemlji svog rođenja.

Ovu informaciju prenijele su egipatske novine Al-Ahram, a trenutno nije poznato gdje se nalaši 31-godišnji Zidan koji je 41 put oblačio dres fudbalske reprezentacije ove zemlje. 

Nekadašnji napadač koji je sa dosta uspjeha igrao u Bundesligi u kojoj je upisao 155 nastupa, te postigao 47 golova, početkom 2013. godine okončao je svoju igračku karijeru. 

Tužbu na osnovu koje je suđeno Zidanu podnesena je od strane egipatskog firme koja se bavi nekretninama, Zidan je osuđen zbog prevare, nije objašnjeno koje vrste.

U sezoni 2011/2012 Zidan je nastupao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za Baniyas SC, da bi kasnije radio za sportsku redakciju Al-Jazeere. 

Sa reprezentacijom Egipta 2008. i 2010. osvajao je Afrički kup nacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.