Zidane: Ja sam pobjednik

Zidane: Ja sam pobjednik

Katar je neočekivano dobio domaćinstvo Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine, a jedan od ambasadora katarske kanditature bio je Zinedine Zidane, koji je blistao od sreće nakon uspjeha.

Zidane koji je sa Francuskom osvojio Sp 1998. i EP 2000. kaže da nikad nije zaboravio svoje porijeklo i da mu je izuzetno drago što je bio jedan od ljudi koji je pomogao da Katar postane prva arapska zemlja koja će ugostiti Svjetsko nogometno prvenstvo.

"Iza pobjede kandidature Katara posebno stoji pobjeda arapskog svijeta i Srednjeg istoka. To je nešto što me je posebno dirnulo. Zaista je lijepo imati nešto novo, a i činjenica je da nogomet pripada svim dijelovima svijeta", kaže legendarni franuski igrač i dodaje:

"Svi su govorili kako Katar ima najmanje šansi da pobijedi, jer je mala zemlja. Međutim, Katar predstavlja cijeli arapski svijet i to je ono što je prevagnulo. Ponosan sam na ovu pobjedu", kaže Zizou.

Zidane je kao igrač bio pobjednik, pobjednik je i sada kao ambasador. Donio je pobjedu Kataru, a nešto ranije je bio i član francuske delegacije koja se izborila za domaćinstvo EP 2016.

"Tako je, donio sam dvostruku pobjedu. Ali, znate me, ja sam pobjednik", rekao je Zinedine Zidane, koji trenutno radi kao savjetnik u madridskom Realu s kojim je 2002. osvojio naslov Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti