Zidane je bio kompletniji igrač od Messija

Brazilska legenda Pele:

Zidane je bio kompletniji igrač od Messija

Edmir Škorić
Teme:

Brazilski "nogometni tata" Pele još se jednom dotakao teme "Lionel Messi", a ovaj put pohvalno je govorio o engleskom napadaču Manchester Uniteda Wayneu Rooneyju.

Pele (71) kazao je kako samo najbolji mogu biti vrhunski igrači i u klubu i u reprezentaciji. Time je, očito, opet "stao na žulj" Lionelu Messiju, sigurno najboljem nogometašu današnjice.

"Mislim da je 'veliki' igrač definirano nastupima na Svetskim prvenstvima. Naprimjer, Messija dok gledate u Barceloni on je jako dobar. No, potpuno je drugačiji u Argentini. Uporedite ga sa Zinedineom Zidaneom, koji je osvojio SP, a na vrhu je bio više od 15 godina. Bio je kompletniji igrač od Messija", rekao je Pele i dodao:

"Prije Zidanea, bili su Johan Cruyff, Franz Beckenbauer, Michel Platini i Bobby Moore".

Osvrnuo se proslavljeni Brazilac i na Waynea Rooneyja...

"Veliki sam fan Rooneyja. On se uvijek bori za momčad. Nije previše tehnički potkovan, no njegovo srce je njegova snaga. Dobar je igrač, ali ga stvarno ne mogu uporediti sa sobom. Postigao sam jako puno golova. Ne znam baš da li je Rooney", za kraj će Pele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.