Zidane očekuje Riberyja u Madridu

Zidane očekuje Riberyja u Madridu

Edmir Škorić

Legendardni igrač Real Madrida i reprezentacije Francuske, Zinedine Zidane, uskoro bi mogao postati direktor "kraljeva", a u stvaranju novog i jačeg Reala, Francuz računa na svog sunarodnjaka Francka Riberyja.

Ukoliko za predsjednika Reala bude izabran Florentino Perez, za šta postoje velike šanse, na mjestu direktora sjedio bi legendarni Zinedine Zidane.

Zidane je naglasio kako Real mora učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi se na Santiago Bernabeu ovog ljeta doveo playmaker Bayerna i Francuske, Franck Ribery, naravno ukoliko se i minhenski div složi sa tim.

Ribery je trenutno povezan sa nekoliko velikih klubova, prije svih sa Realom, Chelseaom, Manchester Unitedom i Barcelonom. No, Francuz je nedavno izjavio da bi, ukoliko bude napuštao Allianz Arenu, volio preći u redove Barcelone.

Ipak, ta izjava nije zastrašila Zidanea koji će svoj status pokušati iskoristiti kao mamac za dovođenje ovog "čarobnjaka".

"Nadam se da Ribery želi doći kod nas. Bolje je kada imate takvog igrača u svom timu. Ukoliko on dobije dozvolu da napusti Minhen, vjerovatno će htjeti da igra u Španjolskoj. Učinit ćemo sve da pređe u Madrid. Cilj je povratiti ugled klubu, a njegov potpis bi mogao pomoći", završio je Zidane.

 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.