Zidaneov kraj na klupi Reala: Perez odabrao novog trenera?
Loša sezona Kraljeva vjerovatno će koštati posla francuskog stručnjaka koji je prethodne sezone osvojio gotovo sve trofeje (Foto: EPA)

Kraljevi od ljeta sa poznatim stručnjakom na klupi

Zidaneov kraj na klupi Reala: Perez odabrao novog trenera?

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak Evrope i Španije, madridski Real, prolazi kroz veoma težak period. Trener Zinedine Zidane kao da je izgubio kompas u ekipi i Kraljevi iz utakmice u utakmicu izgledaju sve slabije.

Loši rezultati bi na kraju sezone mogli koštati francuskog stručnjaka. Iako je Zidane bez ikakve sumnje apsolutna legenda kluba, predsjednik Florentino Perez već razmišlja da mu uruči otkaz.

Ako se nastavi serija loših rezultata Zidane će i prije kraja sezone dobiti otkaz. U tom slučaju bi do kraja sezone privremeni trener vodio tim iz Madrida, a na ljeto Perez ima sasvim jasan cilj. On na klupi svog kluba želi vidjeti Joachima Lowa, aktuelnog selektora reprezentacije Njemačke.

Iako se mnogi poznati stručnjaci povezuju sa preuzimanjem Kraljeva, Low je navodno Perezov prvi izbor. On će pokušati da ga dovede na klupu Reala, iako 57-godišnji stručnjak sa Fudbalskim savezom Njemačke ima ugovor do 2020. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Low je na klupi Elfa već 12 godina. Sa reprezentacijom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a Nijemci igraju zaista lijep i lepršav fudbal.

Ipak, na klupskom nivou nije imao previše uspjeha. Sa Stuttgartom je osvojio DFB kup 1997. godine, te austrijsku Bundesligu sa Tirolom 2002. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi