Zielona Gora iznenadila u Kazanu, pobjeda Triumpha

Poljaci došli do velikog trijumfa u Rusiji

Zielona Gora iznenadila u Kazanu, pobjeda Triumpha

Unics Kazan dočekao je na svom parketu momčad Zielone Gore i doživio težak poraz rezultatom, 91:76. 

Unics Kazan - Zielona Gora 76:91

 

Poljaci su već od prve minute u susret ušli sa jednom pozitivnom dozom drskosti i nakon deset minuta vodili, 21:18. Nastavila je Zielona Gora sa dobrim igrama i u nastavku susreta i na odmor otišla sa četiri poena viška. 

 

U drugom poluvremenu na terenu ista slika, Unics nije imao odgovor na igru gostiju i prednost Poljaka samo je rasla. U odlučujućih deset minuta ušli su sa vodstvom, 70:61. Do kraja su uspjeli i povećati prednost, te slaviti, 91:76. 

 

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bio je Vougioukas sa 21 poenom, dok je za pobjednika 27 postigao Walter Hodge. 

 

Triumph - Le Mans 77:68

 

Triumph je na svom parketu ugostio francuski Le Mans i došao do zasluženog trijumfa. Već nakon deset minuta Rusi su riješili dileme, vodili su 25:11. Do odlaska na odmor sačuvali su ubjedljivo vodstvo.

 

Le Mans je ušao nešto bolje u nastavak susreta i u odlučujućih deset minuta ušao sa devet poena zaostatka. Nisu Francuzi mogli do preokreta, pa je Triumph slavio 77:68.

 

Najefikasniji u redovima Triumpha bio je McKee sa 18 postignutih poena, dok je za goste 18 postigao Batista.

 

 

Azovmash - s.Oliver 71:82

 

Azovmash je na svom parketu ugostio s.Oliver i još jednom izgubio u susretu punom preokreta. Odličnu košarku vidjeli smo u prvih deset minuta, a prvu četvrtinu dobili su gosti, 27:23. Nastavio je gost iz Wurzburga sa dobrim igrama i u drugoj četvrtini, a na odmor su otišli sa vodstvom, 50:37. 

 

Početkom drugog poluvremena domaćin je zaigrao mnogo bolje i u trećoj četvrtini se vratio u susret, u odlučujućih deset poena ušli su sa šest poena zaostatka. Do preokreta međutim nisu mogli, gosti su slavili, 82:71.

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Kolchenko sa 17 poena, dok je za goste 21 postigao Alex King. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.