Žigon potopio Muru, Fajić se vratio starim navikama

Novi gol bh. napadača

Žigon potopio Muru, Fajić se vratio starim navikama

E. Škorić

Odigrane su još dvije utakmice drugog kola Prve lige Slovenije. Mura je doživjela poraz kod Gorice, ali je svoj golgeterski niz iz prošle sezone nastavio bh. internacionalac Nusmir Fajić.

Nakon remija kod kuće s Rudarom na otvaranju prvenstva (1:1), Mura je u drugom kolu poražena kod Gorice. 

 

Junak na Sportni Parku bio je Dejan Žigon, mladi slovenski veznjak, koji je triput tresao mrežu Murinog gola. Jedini gol za goste, pri rezultatu 2:0 za Goricu, postigao je Fajić u 66. minuti.

 

Fajić je, podsjetimo, prošle sezone postigao 20 pogodaka u prvenstvu i bio najbolji strijelac Mure, a u novoj sezoni krenuo je dobro. Dvadesetpetogodišnji napadač igrao je ranije u Zvijezdi i Travniku, a  ovog ljeta je bilo brojnih interesovanja za njegove usluge.

 

U drugoj danas odigranoj utakmici drugog kola Slovenske lige, Triglav je s 1:0, pogotkom Poplatnika iz 45. minute, savladao Aluminij. Jučer su bez golova remizirali Maribor i Koper, a u toku je susret Rudara i Olimpije te Domžala i Celja.

 

Prva liga Slovenije, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

ND Gorica - Mura 3:1 (Zigon 7, 35, 77/ Fajić 66)

Triglav - Aluminij 1:0 (Poplatnik 45)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.