Žiletom povrijedio trojicu protivničkih igrača, pa dobio najveću kaznu u historiji!

Više se neće moći baviti fudbalom

Žiletom povrijedio trojicu protivničkih igrača, pa dobio najveću kaznu u historiji!

E. Čaušević

Fudbalsku javnost prije nekoliko dana šokirale su vijesti iz Turske, odnosno s utakmice između Amedspora i Sakaryspora.

Na ovom meču desio se nevjerovatan incident koji se na fudbalskim terenima vjerovatno nikada prije nije dogodio. Naime, Mansur Calar, fudbaler Amedspora, uspio je da na teren uđe s britvom, a istom je potom povrijedio čak trojicu protivničih fudbalera.

Kamere su snimile Calara kako s britvom u ruci uspijeva ući na teren, a pravo je čudo kako ga niko nije uspoio na vrijeme razotkriti. Tokom utakmice je, ničim izazvan, povrijedio trojicu rivala. Jednom je porezao lice, drugom vrat, a trećem leđa.

Fudbalski savez Turske hitno je razmatrao ovaj slučaj, te je ovaj 33-godišnji fudbaler kažnjen najgorom kaznom u historiji turskog fudbala. Naime, odlučeno je da se Calar suspenduje doživotno i on više neće imati pravo profesionalno da se bavi fudbalom.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, ovaj fudbaler kažnjen je i novčano sa 4.000 eura, te je odmah ostao i bez kluba jer je Amedspor raskinuo ugovor s njim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi