Zimski prelazni rok (17. januar)

Zimski prelazni rok (17. januar)

SportSport.ba

I danas nas očekuje mnogo zanimljivih dešavanja na transfer tržištu. Engleska, kao i uvijek je najaktivnija, ali dosta zanimljivih stvari dešava se i u bosanskohercegovačkim klubovima.

Ključni događaj

prije
1 godina

prije
1 godina

prije
1 godina

prije
1 godina

prije 1 godina 17.01.2023 u 20:13

Jašarević blizu Grbavice

FK Željezničar je blizu da angažuje prvo zimsko pojačanje ove sezone.

Ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti Irfan Jašaravić će na proljeće igrati u Željezničaru i pojačat će defanzivnu liniju sarajevskih Plavih.

Odlaskom Stjepana Vege Željezničar je ostao samo na Luki Maliću kao lijevom beku, međutim pojačanje na toj poziciji je stiglo vrlo brzo.

prije 1 godina 17.01.2023 u 19:36

Gruzijac stigao na Koševo!

FK Sarajevo je zvanično završio još jedan transfer, zasigurno najzvučniji u dosadašnjem dijelu prijelaznog roka u Premijer ligi BiH. Na Koševo je stigao Giorgi Guliashvili, mladi reprezentativac Gruzije.

Opis nije dostupan.

Iako ima 21. godinu radi se o igraču koji ima mnogo seniorskog iskustva s obzirom na to da je u prethodne 4 godine za FC Saburtalo odigrao 95 utakmica. Standardni je U21 reprezentativac Gruzije za koju je u 14 nastupa postigao 6 golova. FK Sarajevo i Guliashvili potpisali su ugovor do 31. maja 2026. godine.

prije 1 godina 17.01.2023 u 19:05

Hamulić uskoro u Ligue?

Transfer Saida Hamulića u Toulouse je gotova stvar, izvještavaju poljski mediji.

No description available.

Član francuske Ligue 1 će za potencijalnog bh. reprezentativca platiti oko 2.25 miliona eura.

Odličan je to posao Stal Mieleca koji je Hamulića doveo ljetos za 400.000 eura. 

prije 1 godina 17.01.2023 u 16:23

Božo Prusina novi član Leotara

Božo Prusina je 8. januara napunio 19 godina. Ponikao je u Brotnju iz Čitluka, a sa Širokim Brijegom je prošle godine potpisao višegodišnji profesionalni ugovor. Na Police je stigao na posudbu.

No description available.

On je jedan iz plejade mladih i talentovanih fudbalera čiji je dolazak trener Marko Maksimović najavio na prozivci.

Odigrao je 10 utakmica za omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a trenutno je član U19 reprezentacije. Igra na poziciji centralnog veznog fudbalera.

prije 1 godina 17.01.2023 u 15:27

Iz AZ-a u Dansku

Danski klub Brondby potvrdio je prvi zimski posao ove godine.

Dres tima iz predgrađa Kopenhagena nosit će veznjak 22-godišnji veznjak Hakon Evjen koji dolazi iz redova nizozemskog AZ Alkmaara.

Pomeuti fudbaqler je debitovao za "A" reprezentaciju Norveške, a iza sebe ima čak 47 nastupa za mlađe selekcije Norveške u sedam različitih uzrasta od U15 do U21.

prije 1 godina 17.01.2023 u 14:12

Dennis Hadžikadunić potpisuje za Mallorcu

Bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić će svoju karijeru nastaviti u dresu španske Mallorce.

Mediji u Španiji objavili su da je bh. defanzivac već odradio ljekarske preglede, te da se uskoro očekuje potvrda njegovog transfera u Mallorcu.

Povezivao se s nekoliko drugih klubova, ali je na kraju Hadžikadunić odlučio da prihvati ponudu kluba iz La Lige.

prije 1 godina 17.01.2023 u 13:47

Arijon Ibrahimović ostaje u Bayernu

Mladi fudbaler Arijon Ibrahimović produžio je danas ugovor s Bayernom i potvrdio da ostaje u Minhenu.

Ovaj 17-godišnjak s Bavarcima je potpisao saradnju do ljeta 2025. godine.

prije 1 godina 17.01.2023 u 13:38

Marko Obradović potpisao za Metallurg Bekabad

Ništa od povratka iskusnog napadač Marka Obradovića u Bosnu i Hercegovinu jer je odlučio karijeru nastaviti u Uzbekistanu.

Opis nije dostupan.

Nekadašnji napadač Radnika iz Bijeljine danas je potpisao za Metallurg Bekabad.

prije 1 godina 17.01.2023 u 12:35

Samir Radovac predstavljen u FK Novi Pazar

Novi Pazar zvanično je kao novog igrača predstavio Samira Radovca.

"Poslednje pojačanje FK Novi Pazar, Samir Radovac priključio se sinoć ekipi i potpisao ugovor a već danas je odradio prvi trening u opremi", stoji u objavi FK Novi Pazar.

prije 1 godina 17.01.2023 u 12:05

Arteta dovodi brzonogog Diabyja u Arsenal

Kako prenose engleski, ali i njemački mediji Arsenal je kontaktirao čelnike Bayer Leverkusena kako bi dogovorili transfer Mousse Diabyja.

Ovaj brzonogi nogometaš ima još dvije i pol godine ugovora sa Bayer Leverkusenom, a sjajne igre privukle su pažnju mnogih klubova.

On je tako postao prva Arsenalova meta do kraja prijelaznog roka, a ukoliko ne uspiju ubrzo da završe njegov dolazak, onda će pokušati sa Raphinhom iz Barcelone.

Posljednja korekcija 08.02.2023 u 10:23

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Prvotimac Beogradskog Partizana, U19 reprezentativac Srbije, inače rođeni Novopazarac, Samed Baždar ima ponudu da preseli u redove Fiorentine. Partizan i Fiorentina imaju odličnu dosadašnju saradnju (Partizan im je prodao 6 mladih fudbalera u posljednjih 10-tak godina) koju bi mogli da nastave. Apel na naš FS da pokušaju privoliti Baždara da zaigra za našu repku. PS Neće Džeko vječno igrati...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti