Zastava i suze u očima: Potez svog saigrača iz svlačionice Zinchenko će pamtiti do kraja života

Pred utakmicu FA Cupa

Zastava i suze u očima: Potez svog saigrača iz svlačionice Zinchenko će pamtiti do kraja života

Admin Čaušević

Fudbalski reprezentativac Ukrajine Oleksandar Zinchenko nalazi se u centru pažnje posljednjih dana. 

Zinchenko je bio među prvim koji su Vladimira Putina nazvali čudovištem kada je ruski predsjednik dao zeleno svjetlo da počne invazija Rusije na Ukrajinu.

Sjajni lijevi bek koji nastupa za Manchester City je za vikend gledao s klupe meč protiv Evertona, ali je prije utakmice oduševio javnost pozdravom sa sunarodnjakom Vitalijem Mikolenkom.

Građani u utorak navečer gostuju Peterboroughu, a Zinchenko je kapiten svoje ekipe i to nakon gesta kojeg nikad neće zaboraviti.

Iako je Pep Guardiola za kapitena imenovao Fernandinha, brazilski veznjak je odlučio da kapitensku traku preda Ukrajincu.

Oglasi

Prilikom izlaska na teren kapiten Peterborougha i Zinchenko su nosili zastavu Ukrajine, a bilo je vidljivo da je ukrajinski fudbaler suznih očiju bio pod jakim emocijama.

Inače, reprezentativci Ukrajine su prethodnih dana bili u humanitarnoj akciji. Objavljeno je da su Zinchenko i Andriy Yarmolenko pokrenuli priču da se pomogne vojsci Ukrajine.

Ubrzo su im se priključili su im se još Malinovsky, Rebrov, Yaremchuk, Kovalenko, Mykolenko i mnogi drugi fudbaleri.

Za samo jedan dan oni su uspjeli da skupe preko pola miliona eura, a sam Yarmolenko je donirao 100.000 eura za pomoć ukrajinskoj vojsci.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VELEZ
ko je ovo
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi