Zinedin Mustedanagić briljirao, Moldavci lagan zalogaj za mlade Zmajeve
Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine na fantastičan način je otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Na teškom terenu stadiona Grbavica lagano je savladana Moldavija

Trijumf BiH na Grbavici

Zinedin Mustedanagić briljirao, Moldavci lagan zalogaj za mlade Zmajeve

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Mlada fudbalska reprezentacija pobijedila je danas na Grbavici Moldaviju sa 4:0 u prvom susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Težak teren napravio je velike probleme. Snijeg koji je padao jutros u Sarajevu natopio je travnjak, pa fudbalerima nije bilo lako igrati.

Ipak, već u prvih 45 minuti bh. tim je završio dobar dio posla. Iako su gosti prvi prijetili preko Gulceaca koji je promašio zicer, naša reprezentacija je iz prve prave šanse povela.

Desilo se to u 23. minuti. Zinedine Mustedanagić je izveo korner, a Besim Šerbečić je pogodio na prvoj stativi za prednost od 1:0.

Imao je potom Ermedin Demirović dobru šansu u 35. minuta da poveća prednost, ali je nije iskoristio. Ipak, u 44. minuti se iskupio asistencijom za Mustedanagića koji lagano pogađa za 2:0.

Nakon samo deset minuta igre u nastavku pitanje pobjednika je riješeno. Ponovo je asistent Ermedin Demirović, a mrežu gostiju pogađa po drugi put Zinedin Mustedanagić za uvjerljivih 3:0.

Napadi izabranika Vinka Marinovića nisu stajali ni nakon trećeg gola. Stvoreno je još nekoliko dobrih šansi, a u 73. minuti postignut je i četvrti gol. Lijep gol postiže kapiten Marijan Ćavar za uvjerljivih 4:0.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 4:0 za reprezentaciju BiH koja je ponovo na veoma dobar način otvorila kvalifikacije.

Kvalifikacije za EP:

BiH - Moldavija 4:0

BiH: Kovačević (G), Šerbečić, Beganović, Gazibegović, Mujakić, Pidro, Mustedanagić, Hajdarević, Ćavar (K), Danilović, Demirović.

Moldavija: Brinza (G), Mateescu, Voropai, Dros, Gaimacov, Gulceac, Stina, Slivca, Craciun (C), Nihaev, Cojocaru.

Top Komentari

amar1946
Svaka cast momcima
7 0
Edin Merlin
Za budučnost nema brige !!!!??????????❤️❤️❤️❤️
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi