Zinedine Zidane je primio poziv i dobio ponudu koju bi prihvatio svako, ali ne i on!

U pitanju je nevjerovatna cifra

Zinedine Zidane je primio poziv i dobio ponudu koju bi prihvatio svako, ali ne i on!

Admin Čaušević

Zinedine Zidane je skoro dvije godine bez posla. Čeka pravu priliku za novi trenerski angažman, a pri tome odbija i nevjerovatne ponude. Ne gleda finansijsku stranu, već mu je na prvom mjestu sportski dio ponuđenog ugovora.

Svoje trenersko znanje Zidane je pokazao u Real Madridu gdje je u prvom mandatu tri puta zaredom osvojio Ligu prvaka, a u drugom mandatu je uspio doći i do titule prvaka Španije.

Legendarni francuski fudbaler se ranije povezivao kao mogući selektor Francuske, ali su Trikolori odlučili da zadrže Dididera Deschampsa, dok se spominje i kao novi trener PSG-a.

Posljednja vijest vezana za trenersku budućnost bivšeg osvajača Zlatne lopte stiće iz Saudijske Arabije i riječ je o zaista vrtoglavoj cifri.

Mediji iz te zemlje navode da je Al Nass Zidaneu za dvije godine ponudio ugovor od 120 miliona eura, dakle 60 miliona po sezoni.

Do sada Zidane i njegov trener nisu reagovali na ovu vijest, a teško je i vjerovati da će Zidane prihvatiti poziv kojeg vrlo vjerovatno ne bi odbio niti jedan trener.

Oglasi

Trofejni stručnjak bi radije neki angažman i to u klubu gdje će se boriti za najveće domete i želi nastaviti živjeti u Madridu radi porodice.

Al Nassr je prije nekoliko dana ostao bez trenera nakon otkaza Rudiju Garciji, špekuliše se da je sada već bivši trener saudijskog kluba smijenjen na insistiranje Cristiana Ronalda.

Tako je iznenadnu priliku da najpopularnijeg fudbalera današnjice dobio slabo poznati hrvatski trener Dinko Jeličić koji je imenovan za privremenog šefa stručnog štaba.

S druge strane, neki izvori tvrde da je Zidaneu dosta odmaranja i da 50-godišnjak želi ponovo na trenersku klupu, ali još uvijek nema dovoljno privlačne ponude.

Zidane je tokom igračke, a zatim i trenerske karijere zaradio ogroman novac i nije mu važna finansijska koliko sportska strana ponude.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti