Životna drama jednog od najvećih napadača Uniteda
Foto: EPA

Transplantiran mu bubreg

Životna drama jednog od najvećih napadača Uniteda

Bivši engleski reprezentativac Andy Cole oporavlja se u bolnici nakon transplatacije bubrega.

Cole, koji je svojevremeno s uspjehom nosio dres Manchester Uniteda, od 2014. godine ima problema s bubrezima koje je napao virus. U nekoliko navrata je bio na liječenju, međutim stanje je bilo toliko loše da mu je bila potrebna transplatacija. 

Da je Cole potvrgnut transplataciji bubrega potvrdio je i Manchester United u kojem ovaj 45-godišnjak obavlja funkciju ambasadora. 

Podsjetimo, Cole je u prošlosti za bio nezamjenjiv u napadu Manchester Uniteda. Za tim s Old Trafforda je u karijeri zabio ukupno 187 golova i treći je na listi najboljih strijelaca kluba, a vrijedi istaći da je još imao priliku igrati za Arsenal, Fulham, Blackburn, Manchester City, Sunderland, Birmingham... 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Od fudbala se oprostio krajem 2008 godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi