Žižović: Bit će novih igrača

SportSport.ba na pripremama Zrinjskog na Kupresu

Žižović: Bit će novih igrača

Fudbaleri Zrinjskog pod trenerskom palicom Mladena Žižovića vrijedno se spremaju za novu sezonu.

Plemići su od 'mostarske žege' pobjegli na Kupres gdje će ostati do sutra, a prije polaska kući odigrat će i prijateljski susret protiv Krupe. Bit će to prva utakmica za Zrinjski nakon četiri mjeseca pauze.

Trener Mladen Žižović izjavio je za SportSport.ba da će provjera protiv novog premijerligaša dobro doći za uigravanje, a osvrnuo se i na stanje s igračkim kadrom.

"S obzirom na malo dužu pauzu koja nas je zadesila zbog pandemije imamo nekih sitnih problema, ali to je normalno s obzirom da su igrači bili u nekom laganom ritmu. Nadamo da ćemo završiti ove pripreme sa što manje rovitih igrača i da ćemo svi zdravi dočekati početak prvenstva", kaže Žižović.

Sa Zrinjskim ne trenira Miljan Škrbić koji je imao operativni zahvat, a prisutni nisu bili još Luis Ibanez te Asim Zec.

"Ibanez je imao operativni zahvat, on je u fazi oporavka, dok Zec osjeća lagano zatezanje lista. Nadam se da će biti spreman za sljedeću fazu priprema u Međugorju."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se i na eventualno dovođenje novih igrača.

"Vidjet ćemo, dug je prijelazni rok. Nismo još donijeli neke konačne odluke, ali za očekivati je da bude novih imena", poručio je trener mostarskog premijerligaša.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi