Dudić: Ovakva igra Slobode je pobjeda bh. fudbala

Žižović nije imao puno primjedbi na igru svog tima

Dudić: Ovakva igra Slobode je pobjeda bh. fudbala

H. Zilić

Velež je u 32. kolu PLBiH savladao Slobodu sa 2:0 i došao na mali korak od plasmana u Evropu.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj su se novinarima obratili treneri oba tima Mladen Žižović i Feđa Dudić.

"Česatitam Veležu. Nismo kontrolisali napade Veleža. Velež je imao teret rezultata i na kraju se rastrčao. Ovaj poraz nam je doašo da se malo opametimo da vidimo šta i kako, gdje se treba popraviti. U posljednjoj utakmici protiv Borca ćemo dati priliku nekim igračima koji su manje igrali. Nemam previše primjedbi na igru svojih igrača, nastavit ćemo da radimo", rekao je Žižović, a zatim je riječ imao Dudić.


"Utakmica je bila fer i korektan. Drago mi je da je Sloboda došla da odigra ovako, nakon Koševa i Širokog i danas su dobro odigrali, to je pobjeda bh. fudbala. Dok nismo zabili prvi gol bilo je nervoze. Rekao sam momcima na poluvremenu da nema panike da nastavimo samo igrati. Pokazali smo jedan nivo, jer većina igrača nije bila u ovakvim situacijama. Pokazali smo da se možemo nositi s ovim. Momcima čestitam na svemu, 19 utakmica bez poraza što je zaista veliko. Ostala je još jedna utakmica i mislim da smo zaslužili izlazak u Evropu. Sve smo osvojili svojim radom, trudom i zalagnjem", rekao je Dudić i dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nismo prije znali završavati ovakve utakmice. Igračima daje 9,10 ocjenu za ponašanje i na koji način smo dobili utakmicu. Prezadovoljan sam jer stvaramo najveći poslijeratni rezultat Veleža. Čestitam navijačima i Upravi, ova atmosfera samo diže klub naprijed."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

botin1981
Naš je duda alex ferguson
8 0
Fareus1921
Feđa izvlaci 150% iz ove ekipe
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi