Žižović: Može li Radnik izazvati Sarajevo i Željezničar? Teško pitanje

Bijeljinci u sjajnoj formi

Žižović: Može li Radnik izazvati Sarajevo i Željezničar? Teško pitanje · Intervju

A. Čaušević

Pobijediti 0:3 na gostovanju u takmičenju kakvo je Premijer liga može značiti samo jedno - odigrali ste praktično savršenu utakmicu za bh. standarde. 

Upravo tim rezultatom Radnik je na Tušnju savladao Tuzla City. Bijeljinci su dobru igru krunisali u sa tri gola u posljednjih 15-ak minuta kada su pogađali Demir Peco, Mahir Karić i Vilim Posinković.

"Nisam iznenađen načinom igre, dobro poznajem svoje igrače, mislim da je pobjeda aspolutno zaslužena, možda je rezultat previsok jer smo i mi i oni ima li svoje šanse", rekao je trener Bijeljinaca Mladen Žižović na početku razgovora za SportSport.ba

Radnik je trenutno ekipa koja se nalazi u najboljoj formi, barem kada je u pitanju bodovni učinak. U posljednja četiri meča upisano je isto toliko pobjeda što je rezultiralo skom na treće mjesto ligaške tabele.

"Sigurno je da nas drugi sada shvataju ozbiljnije, mi imamo svoj cilj i čvrsto stojimo na zemlji. Pokušat ćemo osvojiti što više bodova, a o većim ambicijama ćemo razmišljati na pauzi", kazao je Žižović.

Posljednja dva ligaška poraza Radnik je doživio od trenutno dvije vodeće ekipe. Sarajevo je na Koševu slavilo s 2:1, a Željezničar na Grbavici s 1:0. Može li se klub iz Semberije izazvati sarajevske rivale? Žižoviću je to bilo teško pitanje.

"Teško pitanje. Dugo je prvenstvo, prošli smo malo više od trećine. Cilj je bio da razdvojimo tzv. veliku četvorku. To što smo posljednje poraze upisali od Sarajeva i Željezničara, trenutno vodećih ekipa vjerovatno govori nešto i o nama. Možda ćemo se malo više pojačati pa ćemo vidjeti šta dalje."

Odlični stručnjak koji je tokom igrače karijere igrao u sredini karijere se slaže s generalnim mišljenjem da je prvenstvo interesantnije povratkom Borca i Veleža u elitu.

"Velež i Borac su donijeli impuls ligi, prvenstvo je sada zanimljivije i izjednačenije. Dosta se priča o suđenju. Mi smo npr. protiv Tuzla Cityja imali odlično suđenje. Kada je nešto loše treba reći da je loše, ali isto treba istači kada je nešto dobro. Volio bih kada bi svi timovi do kraja imali ravnopravan tretman, pa nek se momci bore na terenu."

Iako ima 38 godina trener je s najdužim radnim stažom u jednom premijerligašu od svih 12 klubova koji se takmiče u Premijer ligi. Na klupi Radnika sjedi od maja 2017. godine.

"Benefit koji imam je taj što je na čelu kluba sportski radnik poput Mladena Krstajića koji je razumije trenerski posao. Mi smo taj primjer koji odudara od 'normalnosti' jer je apsurdno i van pameti da se svako sedam ili deset dana smjenjuju treneri kako bi se zadovoljili apetiti navijača ili neke Uprave."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutno mu je u fokusu samo Radnik, ali svjestan trenerskog posla zna da cijelu trenersku karijeru neće provesti u klubu iz Bijeljine.

"Sigurno je da me kad-tad čeka odlazak ili otkaz, tako je to u ovom poslu. Ali u ovom trenutku sam fokusiran isključivo na Radnik. Definitivno razmišljam u pravcu da želim više i bolje, sigurno se neću zadržati ovdje 10 ili 15 godina, ali ponavljam da me trenutno zanima samo Radnik i niko drugi", kazao je Žižović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

BN78
Hoćemo titulu ove kukuruz lige!!!
1 6
magistar
Dobri su ali nemaju dovoljan sveukupni kapacitet, mozda vec od sljedeceg kola da mijenjaju poziciju sa Borcem, a Borac je vec druga prica, oni bi i mogli ako odrze prikljucak do zime
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije