Žižović: Ne mogu obećati tri boda, ali mogu maksimalno ozbiljan pristup

Trener Zrinjskog pred Čelik

Žižović: Ne mogu obećati tri boda, ali mogu maksimalno ozbiljan pristup

Trener Zrinjskog Mladen Žižović pojavio se danas na press konferenciji svog kluba i govorio o prvom rivalu u proljetnom dijelu sezone - Čeliku. 

Čelik i Zrinjski će susret igrati u nedjelju od 14.30 sati, a Žižović na pressici govori o pripremama, narednom rivalu, povredama...

"Mi smo prošli pripremni period u kojem smo nešto više mijenjali. Samim tim smo stavili doznanja da nismo bili zadovoljni igranjem i rezultatima iz prvog dijela sezone. Pokušat ćemo da to ispravimo u narednom periodu. Velika je pauza iza nas, ali kako je nama tako je i svima. Odigrali smo malo više mečeva u pripremnom periodu, prisup je bio dobar, ali generalno iz iskustva znamo da u takmičenju taj prisup zna biti drugačiji. Dakle, rezultati u pripremnom periodu ne moraju ništa da znače".

Čelik?

"Ekipa Čelika je dosta izmjenjena. Moramo znati da su to igrači koji su itekako iskusni. U svojim redovima Čelik ima oko sedam ili osam igrača koji su dugo u ovoj ligi. Oni se sigurno znaju nositi s pritiskom. Sigurno nas očekuje zahtjevan protivnik, ali mi smo u pripremnom periodu iskristalizirali 15 ili 16 igrača koji će se ravnopravno boriti za startnu postavu. U toku današnjeg dana ili sutra ćemo odrediti postavu. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i odgovoriti na pritisak domaćina koji je očekivan. Ako žemoda ostvarimo naše ciljeve onda moramo ići u svakom meču na tri boda. Ne možemo pobjedu obećati, ali možemo obećati da će pristup biti na maksimalnom nivou".

Povrede?

"Vidjet ćemo tokom današnjeg treninga sve. Imamo dvojicu igrača koji su malo roviti. Šovšić, Barišić i Govedarica neće nastupiti sigurno. Za ostale ćemo vidjeti nakon treninga..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U video zapisu možete pogledati čitav press:

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi