Žižović: Ne živi se od minulih rezultata, radimo u miru i tišini

Šef struke Radnika za SportSport.ba

Žižović: Ne živi se od minulih rezultata, radimo u miru i tišini

Jedan od najzaslužnijih za veoma dobru sezonu koja je iza FK Radnik je ambiciozni stručnjak Mladen Žižović. Žižović trenutno kotira kao jedan od najboljih trenera u Premijer ligi BiH i gotovo svi mu predviđaju sjajnu trenersku karijeru.

Radnik se trenutno priprema na Kupresu, a odnos Žižovića i njegovih izabranika definitivno je put koji vodi do uspjeha. Ne tako davno Žižovića smo gledali u ulozi nogometaša, pa mu je sada sigurno lakše na teren prenijeti svoje zamisli. Za SportSport.ba je govorio o pripremmama za novu sezonu, pojačanjima, ambicijama Radnika...

"Najbitnije je da nema povrijeđenih igrača. Dolazili smo ovdje već dvije sezone, dobro nam je poznata baza i imamo sve uslove za rad. U toku sedmice će nam se priključiti još jedan golman, a Šantić i Isić će potpisati ugovore", priča Žižović.

O ambicijama u novoj sezoni kaže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naš cilj je stabilan premijerligaš koji će imati mir, odnosno izbjeći borbu za opstanak. Imamo kvalitetnu ekipu i vjerujemo da to možemo ostvariti. Mi radimo u miru i tišini, imamo sportsku atmosferu unutar kluba i pravimo što pravimo. Nećemo se razbacivati nekim izjavama, mi to ne želimo, sve ciljeve ćemo pokušati demonstirati na terenu, ne preko portala i novina. Želimo da radimo i da iz tog kvalitetnog rada napravimo dobar rezultat. Jedina istina je da se ne živi od minule godine i minulih rezultatata, trebamo postaviti nove ciljeve i pokušati napraviti nove bešireviće, šerbečiće, memiševiće i mislim da ih mi imamo u ovom trenutku te se nadam da ćemo to i pokazati", jasan je bio Žižović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi