Žižović: Neka svugdje bude kao u Mostaru; Crnogorac: Ne razmišljamo o ispadanju

Treneri nakon meča u Mostaru

Žižović: Neka svugdje bude kao u Mostaru; Crnogorac: Ne razmišljamo o ispadanju

A. Čaušević

Zrinjski je u 21. kolu Premijer lige pobijedio Slobodu sa 2:0. Pogađali su Nemanja Bilbija i Miljan Škrbić. 

Na press-konferenciji poslije utakmice Gradimir Crnogorac je kazao kako je nezadovoljan realizacijom svojih igrača te da je već sada fokus na narednom meču i utakmici protiv Čelika.

"Nakon dobre šanse nismo postigli gol, Zrinjski je preuzeo incijativu i postigao dva gola, mislim da su bili bolji, u nastavku smo suzbili redove, pokušali smo se vratiti rezultatski, bez obzira na dobru igru, ponovo nismo zabili gol, moram reći da sam razočaran realizacijom, sada nas čeka važna utakmica protiv Čelika i nadam se da ćemo doći do pobjede", kazao je trener Slobode. 

"Ima još puno utakmica do kraja, ne razmišljamo o ispadanju, imamo snage i kvaliteta to trebamo pokazati u narednim utakmicama, sve su misli okrenute prema Čeliku", rekao je Crnogorac.

Mladen Žižović je istakao da pobjeda Zrinjskog nije bila tako laka kako se čini.

"U prvom poluvremenu smo dominirali i da smo došli do za nas vrlo bitnog gola, poslije smo uspostavili kontrolu igre, u drugom poluvremenu Sloboda nas je malo pritisnula, nije laka i jednostavna pobjeda kako izgleda, zadali su nam nekoliko udaraca prema golu, mislim da ekipa raste poslije ovakvih utakmice, vezali smo tri pobjede, možemo i nadam se da hoćemo još i bolje igrati", kazao je Žižović te dodao:

"Volio bih kada bi sve utakmice do kraja prvenstva bile ovakve s obzirom na ambijent u Mostaru, nadam se da ćemo i mi imati sve takve utakmice."

"Bilbija je osjetio nelagodu, nismo ništa željeli da rizikujemo jer je teren bio težak, svjesno smo ga izvadili iz igre", rekao je Žižović o Bilbiji koji je zamijenjen na poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne treba nam pritisak od navijača i kluba, imamo sami od sebe iznutra pritisak, navikli smo da živimo sportski, u nekim situacijama pritisak može dobro doći, sami smo ga sebi nametnuli u svlačionici", poručio je perspektivni stručnjak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fce
Sto ovo snimate kad se nista ne cuje Haha svasta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi