ŽKK Čelik otpustio dvije igračice

UO kluba donio odluku

ŽKK Čelik otpustio dvije igračice

O. Lekić

Uprava Košarkaškog ženskog kluba Čelik, jedinog predstavnika BiH u regionalnoj IWBL ligi, raskinula je danas ugovore s dvjema najboljim igračicama ovog tima, Amrom Mehmedić i Natašom Anđelić.

Odluka o prekidu saradnje uslijedila je nakon neočekivanog domaćeg poraza u 9. kolu od ekipe Jedinstva 69:72.

„Ovim porazom šanse za plasman među četiri ekipe, čemu smo se potajno nadali, svedene su na minimum. Od Mehmedić i Anđelić smo očekivali da kao igračice s najskupljim ugovorima pruže još više“, izjavio je dr. Senad Huseinagić, predsjednik KŽK Čelik.

U 10. kolu IWBL lige, Čelik koji ima omjer od tri pobjede i šest poraza, gostuje u Beogradu, kod ekipe „Radivoje Korać“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.