ŽKK Livno izborilo nastup na Final Four WABA lige

Veliki uspjeh košarkašica Livna

ŽKK Livno izborilo nastup na Final Four WABA lige

E. Dindić

Košarkašice iz Livna nastavljaju da postižu sjajne rezultate.

Košarkašice ŽKK Livno drugu godinu za redom uspjele su da se plasiraju na final four regionalne WABA lige za mlađe kategorije,što je sigurno veliki uspjeh za žensku BiH košarku. 

Prvi turnir su imale prije mjesec dana gdje su bile u grupi sa ekipama Maribora i Celja. Uspjele su da ostvare pobjede nad spomenutim ekipama i plasiraju se kao prve iz grupe u četvrtfinale WABA lige. 

Tamo ih je čekala odlična ekipa Ježice iz Ljubljane. U veoma neizvjesnoj i dramatičnoj utakmici košarkašice Livna slavile su sa 57:52 i tako po drugi puta otišle na Final four WABA lige što je zaista veliki uspjeh ne samo za grad Livno nego i za BiH žensku košarku. 

Za ekipu ŽKK Livna nastupile su slijedeće košarkašice:

Nikolina Šarić, Gabriela Visković, Marija Pavić, Sara Jurkić, Magdalena Bandov, Josipa Jurič, Božena Perić, Monika Damjanović, Tanja Kelić i Ivana Kasalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi