Zlata vrijedna pobjeda Viteza nad Drinom

Zlata vrijedna pobjeda Viteza nad Drinom

Adnan Beganović

U okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Viteza su na domaćem terenu s minimalnih 1:0 savladali Drinu.

Fudbaleri Viteza su od samog početka krenuli ofanzivno prema golu gostiju iz Zvornika. Livančić i Vidović su zaprijetili gostima na samom otvaranju, no nije bilo promjene rezultata.

U 20. minuti i Drina je imala dobru priliku preko Ilića, ali Škorić je sjajno odbranio. Samo dva minuta kasnije Đerić izlazi sam pred Škorića, ali nema gola.

Nakon te dvije prilike gostiju Vitez ima nešto više od igre, a pred sami odlazak na odmor Miloš pogađa za vodstvo domaćih.

U 55. minuti Jusufbašić je dobro šutirao, ali loptaa odlazi malo preko gola gostiju iz Zvornika. Malo zatim Basara je zaprijetio gostima, no ostalo je 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A, onda pet minuta prije kraja velika prilika za Drinu, no lopta nakon Ćulumovog gola završava na gredi domaćeg gola.  

Premijer liga, 23. kolo:
Vitez - Drina 1:0 (Miloš)
Vitez: Škorić, Alić, Jurić, Livaja, Pinjuh, Miloš, Livančić, Vidović, Jusufbašić, Barišić, Kapetan.
Drina: Maksimović, Jokić, Milošević, Ilić, Kikić, Lazarević, Memović, Nedeljković, Milenković, Đerić, Bošković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.