Zlata Zubac i njene klinke pomogle Zrinjskom i Goraždu

Zlata Zubac i njene klinke pomogle Zrinjskom i Goraždu

A. Beganović

U okviru 18. kola Premijer lige za rukometašice odigrano je svih šest susreta, a poraz vodeće Mire iskoristili su Zrinjski i Goražde koji su se ravnopravno uključili u borbu za titulu.

Rukometašice Gruda, koje s klupe predvodi nekada sjajna rukometašica Zlata Zubac, na domaćem terenu su savladale favoriziranu Miru (36:31), te su tako utrku za titulom učine zanimljivijom.

Ekipu Gruda su do pobjede vodile Klinac i Bračić sa po 11 pogodaka, dok su Vlahović sa 12, te Ivetić sa osam pogodaka bile najefikasnije kod Mire.

Goraždanke su pred svojim navijačima nadigrale Izviđač (32:25), te su se vodećoj Miri približile na bod zaostatka. Dervišević sa 10, te Pjano i Vrdoljak sa po sedam pogodaka bile su najefikasnije kod Goražda, dok su Nosić sa osam, te Boras sa šest pogodaka bile najefikasnije kod Izviđača.

Aktuelne prvakinje, rukometašice Zrinjskog u Zavidovićima su bile bolje od Krivaje (29:24), te su tako ostale u borbi za titulu.

Ilidža je bila bolja od Radnika (28:18), Katarina je savladala Lokomotivu (27:20), dok je Borac u Brčkom bio bolji od Jedinstva (24:22).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.